-
۹۷۱
فضای مجازی با توجه به عواملی همچون گستردگی، تنوع خدمات و محصولات در ابعاد گوناگون، اطلاعات وسیع، پاسخ به نیازهای گوناگون مانند علمی، اقتصادی، تفریحی و... بستر بسیار مناسبی برای تأثیرگذاری بر کاربرانش میباشد؛ بهگونهای که این تأثیرگذاری و تأثیرپذیری میتواند با وحدت مدیریت فعلی آن توسط استکباری جهانی، موجب جهانیسازی از طریق یکسانسازی فرهنگی شود.
رشد اینترنت و فراگیری همهجانبه آن به همراه کثرت کاربرانش، باعث شده که بررسی عوامل و ابعاد تأثیرگذاری و تأثیرپذیری تبدیل به ضرورتی شود که غفلت از آن خسارتهای غیرقابل جبرانی را ایجاد خواهد کرد. همانگونه که میدانیم، اینترنت با توجه به چندمنظوره بودنش، یک وسیله ارتباطی چندرسانهای است که همه وسایل ارتباطی از قبیل رادیو، تلویزیون، ماهواره، تلفن، مطبوعات و... را در برگرفته و برای کاربران خود محیط ویژه و استثناییای را خلق کرده است.
«اینترنت در مقایسه با ظهور سایر رسانههای الکترونیکی که بهصورت یک پدیده گسترشیافته، الگوهای متفاوت و متداول ارتباطی از قبیل رادیو و تلویزیون را به شکل یک شبکه تعاملی گسترده، درهمآمیخته است.»[1]
علاوه بر این، ارتباط کاربران در فضای مجازی یک ارتباط یکطرفه نیست بلکه، دو یا چند نفر همزمان میتوانند باهم در تعامل مستقیم باشند. از سوی دیگر، مدیریت محسوس و نامحسوس خدماتدهندگان بر کاربران نیز، میتواند شدت تأثیرگذاری را بیشتر کند؛ بهویژه اینکه، غالب ارائهدهندگان خدمات فضای مجازی در ابعاد بینالمللی، زنجیره زرسالاران اقتدارطلب یا همان صهیونیسم بینالملل هستند.
امروزه به خاطر سلطهطلبی سردمداران، مدیران لیبرالِ غربی و صهیونیسم بینالملل بر فضای مجازی، این محیط، تبدیل به ابزاری جهت تسلط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... بر کاربران جوامع مختلف کرده است. با این اوصاف، فضای مجازی فعلی بیش از آنکه برای ملتها فرصتآفرین باشد، تهدیدزاست.
[1]. اسلوین، جیمز، اینترنت و جامعه، ترجمه عباس گیلوری و علی رادباوه، تهران، نشر کتابدار، 1380 ش، ص 3.