-
۱۴۱۸
تسخیر افکار، تغییر رفتار میتواند به راحتی با استفاده نامناسب از فناوری و تکنولوژی های جدید صورت گیرد و محققان در تحقیقی دریافتهاند، نسلی که در آستانه قرن بیست و یکم به سن و سال نوجوانی رسیده از سالمندان فراموشکار تر است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک،نیکلاس کار" در کتابش با عنوان « چطور اینترنت مغز ما را تغییر میدهد» از تاثیر فرسایشی تکنولوژی بر توانایی تمرکز مینویسد:" زمانی من یک شیرجه رو عمیق در دریای کلمات بودم، اما حالا با جت اسکی روی آنها اسکی میکنم".
روانشناسان هم از تاثیر عمیق این رخداد بر شیوه تفکر و مغز ما سخن میگویند: نخستین تاثیرش همانطور که نویسنده کتاب تحسین شده کم عمق میگوید بر توانایی تمرکز ما است.
محققان در تحقیقی دریافتهاند، نسلی که در آستانه قرن بیست و یکم به سن و سال نوجوانی رسیده از سالمندان فراموشکار تر است.
یک مطالعه که توسط دانشگاه کلمبیا انجام شده نشان میدهد، وقتی مردم فکر میکنند میتوانند اطلاعات را از روی اینترنت به دست بیاورند، دیگر تمایلی برای به خاطر سپردن آن ندارند.
تحقیقات اخیر به وسیله MRI نشان داده مغز افرادی که زیاد با اینترنت سروکار دارند، شبیه مغز کسانی است که به مواد مخدر معتادند.
مطالعهای که در دانشگاه استنفورد انجام شد نشان میدهد مغز افرادی که به طور مستمر در جریان اطلاعات الکترونیکی هستند، در تمرکز و به خاطر آوردن دچار مشکل است.
روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی پیرامون این موضوع به خبرنگار "تیتریک" می گوید: تکنولوژی یک فن انسان ساز است ، انسانها به پیشرفت تکنولوژی کمک می کنند و اکنون امکاناتی به تکنولوژی اضافه شده که شاید قبل از آن امکان دستیابی به آن میسر نبود .
وی ادامه می دهد: با پیوند هوش مصنوعی و علوم شناختی چیزهایی تولید شد که از نظر نظامی می تواند از بمب اتم خطرناک تر باشد و از نظر عمران می تواند جامعه بشری را واقعا متحول کند.
رئیس مرکز آموزش سواد فضایمجازی می افزاید: در اینترنت اشیا که نسل چهارم وب و نسل پنجم اینترنت مخابرات است امکان هوشمند شدن همه چیز میسر می شود یعنی شما وقتی وارد خانه می شوید همه ابزارهای داخل خانه باید هوش داشته باشند و نیاز شما را برطرف کنند بدون اینکه شما کلمه ای حرف زده باشید.
آمریکایی ها که بزرگترین کشور در حوزه فناوری را دارند، ادعا می کنند که در سال 2017 -2018 مردم آمریکا می خواستند به کلینتون رای دهند ولی پوتین رییس جمهور روسیه تصمیم گرفته بود، ترامپ را رییس جمهور آمریکا کند و به همین واسطه آمریکا، روسیه را تحریم می کند که در انتخاباتمان دخالت نموده است.بعد که بررسی ها صورت می گیرد کنگره آمریکا رسما اعلام می کند که روسیه توانسته بخشی از اطلاعات مردم آمریکا را از روی شبکه فیس بوک بر دارد، پردازش کند، تیپ های شخصیتی مردم آمریکا را شناسایی کند و از طریق تیپ شخصیتی و با استفاده از هوش مصنوعی به فرد نزدیک شود و کاری کند که وقتی فرد سر صندوق رای رفت فردی را انتخاب کند که هوش مصنوعی تصمیم می گیرد و این انتخاب حتی ممکن است انتخاب فرد نباشد.
این کارشناس می افزاید: تسخیر افکار و تغییر رفتار میتواند به راحتی با استفاده نامناسب از فناوری و تکنولوژیهای جدید صورت گیرد و محققان در تحقیقی دریافتهاند، نسلی که در آستانه قرن بیست و یکم به سن و سال نوجوانی رسیده از سالمندان فراموشکار تر است.
وی می گوید: هر فرد به طور متوسط روزانه 2500 بار روی گوشی همراه خود کلیک می کند. اریک اشمیت مدیر گوگل تولید کننده گوشی اندروید است ولی خودش از گوشی اندروید استفاده نمی کند و وقتی علت را از وی جویا می شوند، می گوید:"چون دوست ندارم در یک اتاق شیشه ای زندگی کنم".
اریک اشمیت توضیح می دهد " ما با بررسی کلیک های معمولی که افراد روی گوشی خود انجام می دهند متوجه می شویم شما چه کسی هستید، کجا هستید، به چه چیزی می اندیشید، در آینده به کجا می خواهید برسید و حتی می توانیم کاری کنیم به چیزی بیندیشید که ما می خواهیم و راهی انتخاب کنید که ما تصمیم می گیریم".
اشمیت ادامه می دهد که با بررسی 70 کلیک اولیه که روی گوشی انجام می دهید، ما فرد مقابل را از دوستانش بیشتر می شناسیم، با بررسی 300 کلیک اولیه، ما شما را از پدر و مادر تان بیشتر می شناسیم و با بررسی بیش از 300 کلیک، شما را از خودتان نیز بیشتر می شناسیم.
کارشناس فضای مجازی در پایان گفت: تاریخ در تسخیر تکنولوژی است باید از علم به تکنیک و از تکنیک به تولید محصولات مفید رسید بنابراین با استفاده صحیح ، درست و به جا از فناوری و تکنولوژی به پیشرفت جامعه کمک کنیم تا موجبات رشد کشور فراهم شود نه اینکه با استفاده نابجا از تکنولوزی تمرکز و هوش افراد کاهش یابد.